Dagritme

DAGRITME

BABYGROEP - Margrietje


Kinderdagverblijf 't Vogeltje opent elke doordeweekse dag om 07.15h haar deuren.

 

Het dagritme van uw kindje wordt samen met u bepaald. We zorgen er voor dat uw kindje het vertrouwde ritme van thuis kan blijven volgen. Onze vaste leidsters houden voor u bij hoe laat uw kindje heeft gegeten, hoe lang uw kindje heeft geslapen, hoe laat uw kindje verschoond is en of er eventuele bijzonderheden zijn.

 

Kinderdagverblijfsluit haar deuren elke doordeweekse dag om 18.00h.

DREUMES- EN PEUTERGROEPEN -

Twa Twa en Grietjebie


Kinderdagverblijf 't Vogeltje opent elke doordeweekse dag om 07.15h haar deuren.

 

De dag begint met vrij spelen op de hal. Elke dag begint rustig met ouders die hun kinderen komen brengen. Daarom is de hal een gezellige plek om de dag gezamenlijk te beginnen. Op deze manier kan uw kindje alvast wennen aan andere kinderen en leidsters. Dit maakt de overgang naar een nieuwe groep makkelijker.

 

In de ochtend krijgen dreumesen en peuters fruit en iets te drinken. Hierna wordt er verschoond. Dan is het tijd voor de piramide-activiteit: elke periode wordt een ander thema behandeld, zoals de jaargetijden en het verkeer. De leidsters lezen voor en er kan geknutseld worden. Er is natuurlijk ruimte voor vrij spel.

 

Tijdens de lunch krijgen dreumesen en peuters brood en een warme maaltijd. Nadat mondjes en handjes met een washandje zijn schoongemaakt, wordt er verschoond. Na de lunch wordt het middagdutje gehouden. Ook na het middagdutje wordt er verschoond.

 

In de middag krijgen dreumesen en peuters een tussendoortje, wordt er aandacht besteed aan het thema van die periode en is er ruimte voor vrij spel. Hierna wordt er verschoond.