De eerste keer opvang

DE EERSTE KEER OPVANG

KENNISMAKING


Bent u op zoek naar een buitenschoolse opvang of kinderopvang, of bent u al nieuwsgierig geworden door alle informatie? Wij nodigen u graag uit voor een kennismaking bij 't Vogeltje. Het is belangrijk om hier vroeg mee te beginnen. Zo voorkomt u dat uw inschrijving terechtkomt op de wachtlijst.

 

Bij de kennismaking wordt u bij 't Vogeltje rondgeleid in en om ons mooie gebouw en ontmoet u de pedagogisch medewerksters die met plezier voor uw kindje zullen zorgen. Na de rondleiding kunt u ervoor kiezen om zich in te schrijven. Als u zich wilt inschrijven of als u zich al heeft ingeschreven, dan zullen we een afspraak maken voor een intakegesprek.

 

Tijdens het intakegesprek zullen we het hebben over uw kind en zijn of haar ontwikkeling. We zullen u informatie geven over de huisregels, voorschoolse educatie, voortgangsgesprekken, pedagogisch beleid en nog veel meer. Daarna zullen we samen met u we een schema opstellen om uw kindje te laten wennen. Het wennen wordt geleidelijk opgebouwd.

 

Als u dat wilt, helpen we u met de aanvraag voor de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst.

De eerste week dagopvang


De eerste dag is vaak heel spannend voor u en uw kind. Daarom komt u samen met uw kindje een halve dag kennismaken op de groep. Zo kan uw kindje samen met u wennen aan de nieuwe gezichten, indrukken en ervaringen.

 

De tweede dag komt u ook samen met uw kindje, maar laat u hem of haar voor een uur zelfstandig bij ons op de opvang. U zorgt dat u bereikbaar blijft, zodat de leidsters u op de hoogte kunnen houden.

 

Afhankelijk van het verloop van de tweede dag, zal voor de volgende dag(en) worden afgesproken hoe lang uw kindje op de groep zal blijven en hoe lang uw kindje alleen op de opvang blijft.

 

Uw aanwezigheid zal langzaam worden afgebouwd. Hierdoor zal Joesboef snel vertrouwd aanvoelen voor u en uw kind. De duur van de wenperiode verschilt per kind. In sommige gevallen is een kindje binnen één week gewend, in andere gevallen kan dit ook twee weken duren. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt.